بازدید 2688
چگونه یک برنامه نویس موفق شویم؟
اگر به برنامه نویسی علاقمند هستید و قصد دارید یک برنامه نویس وب شوید و از این طریق رویاهای خود را بسازید و درآمد کسب کنید مطمئنا از خود می پرسید که :
آیا طراحی سایت و برنامه نویسی وب درآمد دارد؟
درآمد یک طراح و برنامه نویس وب چقدر هست؟
چگونه می شود یک برنامه نویس موفق شد؟
آیا با برنامه نویسی می شود کسب و کاری راه انداخت؟
آیا برای برنامه نویس شدن نیاز به هوش و استعداد بالایی دارم؟
چقدر زمان لازم است تا یک برنامه نویس وب شوم؟
برای برنامه نویس شدن از کجا باید شروع کنم؟
با خواندن این بخش می توانید پاسخ تمامی سوالات خود را پیدا کنید.
اولین چیزی که ذهن خیلی افراد را به خود درگیر کرده و گاهی به بنده هم می گویند، این است که :
_ دنیای طراحی وب اشباع شده است ، دیگر چه کسی سایت طراحی می کند!
_ وجود پیام رسان های متعدد مثل تلگرام و اینستاگرام باعث شده بازار طراحی سایت و برنامه نویسی کساد شود!
_ ورود سایت ساز های آماده نظیر جوملا و وردپرس و غیره باعث شده ، هر کسی بتواند به راحتی و بدون نیاز به هیچگونه دانش برنامه نویسی ، سایت راه اندازی کند و همین امر باعث شده بازار طراحان وب خراب شود!
_ رقابت و به قول معروف دست زیاد شده و هر کسی قیمت خودش را می دهد و با کمترین قیمت سایت طراحی می کنند، پس دیگر به صرفه نیست.
_ مشتریها از کیفیت و سایت چیزی سر در نمی آورند و دیگر حاضر نیستند برای طراحی سایتشان پول زیادی پرداخت کنند و ترجیح می دهند ، سفارش را به کسی بدهند که کمترین قیمت را به آنها پیشنهاد داده است.
برخی از افراد هم گمان می کنند برای برنامه نویس شدن نیاز به هوش بالایی دارند و هیچگاه نمی توانند برنامه نویسی را یاد بگیرند.
این افکار باعث شده تا عده ای، عشق و علاقه خود به برنامه نویسی را رها کرده و به دنبال کسب و کارهایی بروند که زیاد به آن علاقمند نیستند. در طی این سالها دیدم افرادی که درآمد و موقعیت شغلی خیلی خوبی داشتند اما در حسرت این بودند که نتوانستند به دنبال رویای خود یعنی برنامه نویسی بروند و آن را یاد بگیرند.
اگر عاشق این حرفه هستید و ذهن خود را درگیر چنین مسایلی کرده اید و از روی اجبار می خواهید به دنبال شغل و کار دیگری بروید، پیشنهاد می کنم این بخش را تا به آخر بخوانید و سپس تصمیم بگیرید.
بنده به عنوان یک کارشناس فناوری اطاعات و کسی که شغل اصلی اش برنامه نویسی است قصد دارم به این سوال پاسخ دهم که:
آیا طراحی سایت و برنامه نویسی وب درآمد دارد؟ درآمد یک طراح و برنامه نویس وب چقدر است؟
مقالات و مطالب زیادی در اینترنت یافت می شود که با خواندن آنها گمان می کنید طراحی سایت شغل پر طرفدار و پر رونقی بوده و درآمد خوبی هم دارد. کلمات و جملات زیبا و به قول عامیانه قلمبه سلمبه که نظر هر کسی را به خود جلب می کند. به نظر شما آیا یک طراح سایت، می آید بگوید که این حرفه درآمد بالایی دارد؟ و بیکاران جامعه را تشویق کند که برنامه نویسی یاد بگیرند؟ و برای خودشان رقیب بسازند؟
مگر این که فردی یک آموزشگاه داشته باشد و بخواهد با این تکنیک مشتری جذب کند. و یا نویسنده ای بخواهد از طریق مهارت نویسندگی اش، آمار بازدید سایتش را بالا ببرد.
چرا باید طراحی سایت درآمد خوبی داشته باشد؟ در حالی که دست زیاد شده است، سایت ساز های آماده وارد بازار شده اند. مشتریها حاضر نیستند هزینه کنند. وقتی پیام رسانها به طور رایگان امکان گسترش کسب و کار مشاغل را فراهم آورده اند.
وقتی می بینید فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر و نرم افزار بیکارند و خیلی از افراد از روی ناچاری صبح بیدار شده و کار خودشان را با یک سایت ساز آماده شروع می کنند و مدعی می شوند طراح سایت شده اند و در قبال دریافت مبلغی ناچیز، وب سایتی را برای مشتری راه اندازی می کنند.
آیا باز هم گمان می کنید طراحی سایت و برنامه نویسی وب درآمد دارد؟
باید این حقیقت را بگویم که اگر به دنبال یک شغل حرفه ای، آزاد و پر درآمد هستید که سرشار از تخیل، نوآورى، ایده پردازى و تنوع باشد، برنامه نویسی یکی از آنهاست.
شاید تعجب کرده باشید و با خود بگویید چطور تا یک دقیقه پیش، بازار این کار، کساد به نظر می رسید و دنیای برنامه نویسی مملو از چالش ها و باورهای نا امیدانه بود.
چطور شد که یکدفعه تمام آن افکار و ذهنیت های منفی تغییر کرد. پس آن همه تضاد ها و مشکلاتی که بر سر راه این حرفه بود چه شد.
وقتی می گویم بازار برنامه نویسی درآمد خوبی دارد مخاطب من کسی است که واقعا یک برنامه نویس باشد.
این که یک شخص با یاد گرفتن سایت سازهای آماده ، خودش را طراح وب معرفی کند مد نظر ما نیست.
خیلی فرق است بین کسی که از طریق سایت های آماده، سایتی را راه اندازی می کند و از برنامه نویسی چیزی سر در نمی آورد، با کسی که قادر است یک برنامه تحت وب را یا از صفر بنویسد و یا فریم ورکی را توسعه دهد.
مشتریانی که برنامه های حرفه ای می خواهند پول های حرفه ای هم پرداخت می کنند.
بازار طراحی سایت برای کسانی که دانش برنامه نویسی ندارند و فقط قادرند با سایت ساز های آماده کار کنند پس از مدتی با کسادی و شکست مواجه خواهد شد.
از آنجا که کسب و کارها روز به روز در حال پیشرفت هستند مشتریان سایت هایی حرفه ای تر با امکاناتی خاص تر می خواهند تا متفاوت تر از سایر رقبا دیده شوند. پس این کار از عهده یک برنامه نویس بر می آید.
* با توجه به این که فناوری به سمت هوشمند سازی پیش می رود بنابر این هر چه که می گذرد نیاز به برنامه نویسان در جامعه بیشتر حس می شود. کسانی که بتوانند برنامه هایی فراتر از یک سایت شخصی و یا شرکتی بنویسند.
این که یک برنامه نویس می تواند چقدر درآمد داشته باشد بستگی به مهارت او در برنامه نویسی و شناختش از بازار کار و سفارشاتی که می گیرد دارد. هر چه بیشتر بداند درآمدش به همان اندازه بیشتر خواهد بود. و به طور خلاصه بگویم آنقدر هست که بتواند شما را راضی نگه دارد.
اصولا سه راه پیش روی هر برنامه نویس وب هست.
1- راه اول این است که در شرکتهای فناوری استخدام شوند و درآمد ثابتی داشته باشند.
2- راه دوم این است که آزاد کار کنند ، سفارش بگیرند و کارفرمای خودشان باشند.
3- راه سوم هم این است که با مطالعه و تحقیق، ایده های پولساز را شناسایی و برنامه نویسی کرده و محصولات خود را به فروش برسانند.
انتخاب هر یک از موارد فوق می تواند میزان درآمد یک برنامه نویس را مشخص کند.
در پاسخ به این سوال که:
آیا با برنامه نویسی می شود کسب و کاری راه انداخت؟
باید بگویم:
* برنامه نویسی یکی از مشاغلی است که نیاز به سرمایه برای انجام کار ندارد . برای یک برنامه نویس وب همیشه کار هست. این که یک فرد بگوید من برنامه نویس هستم و یا مدرک لیسانس در رشته برنامه نویسی دارم و بیکارم، باید دید کجای کار مشکل دارد. یا مهارت و تجربه کافی ندارد و یا راه بدست آوردن مشتری و گرفتن سفارش و بازاریابی را به درستی نمی داند و می بایست از مشاوران در زمینه بازاریابی و کسب و کار کمک بگیرد.
حرفه و شغل برنامه نویسی مزایا و معایب خاص و ویژه خود را دارد.
* یک برنامه نویس می تواند هر ایده ای که به ذهنش برسد پیاده سازی کند، کسب و کار خودش را راه بیندازد. ایده های خودش را بال و پر دهد و برای خودش کار کند.
* یک برنامه نویس نیازی به دفتر، پرسنل و هزینه های بالای اداری و جانبی ندارد. در بند مکان و زمان خاصی نیست، هر ساعت و هر کجا بخواهد می تواند کارش را انجام می هد. می تواند به لب ساحل برود، لپ تاپش را روشن کند و با یک خط اینترنت ، کار کند.
* دیگر نیازی ندارد کلی التماس کند تا بتواند از مدیرش یک روز مرخصی بگیرد.
* دیگر نیاز ندارد تمام روز را کار کرده و یا اضافه کاری کند، اگر چنانچه تا صبح هم بیدار بماند می داند که برای خودش دارد زحمت می کشد.
اگر بتواند فناوری را به خدمت بگیرد و ایده های خوبی هم داشته باشد می تواند به راحتی آب خوردن درآمد کسب کند.
* دیگر نیازی ندارد به فکر بازنشستگی باشد. این که مدام به سابقه کاری خودش نگاه کند و به این امید باشد که مثلا ده سال دیگر مانده تا بازنشسته شود و مدام لحظه شماری کند تا آن روز فرا برسد به امید این که بتواند از زندگی لذت ببرد. در حالی که خبر ندارد وقتی آن روز فرا رسید تازه بایست به فکر شغل دیگری باشد که بتواند از عهده مخارج زندگی بر بیاید.
* یک برنامه نویس موفق دیگر نیازی به شغل های دولتی و میز نشینی ندارد و دیگر منتظر نیست در یک آگهی استخدام شرکت کند و بعد متوجه شود که نیروها را قبلا گرفته اند.
* یک برنامه نویس هم از شغل خودش لذت می برد و هم بیشتر از کنارخانواده بودن و زندگی لذت می برد.
شاید با خواندن این مطالب بگویید اینها همه رویاهایی هستند که کمتر کسی به آن خواهد رسید. در حالی که من به این رویاها باور دارم و همانطور که در کتاب ایده های موفق برنامه نویس گفتم تا به حال خیلی به آن نزدیک شده و بهره برده ام و از زندگی ام خیلی راضی هستم و خدا را بخاطر این همه الطاف بی منتهایش شاکرم.
اما در کنار این همه مزایا و واژه های رویایی ، معایب و کابوس هایی نیز وجود دارد:
برای رسیدن به این مرحله از آسایش و آرامش باید وقت بگذارید، زحمت بکشید، صبر و حوصله زیادی داشته و هرگز نا امیدی را به خود راه ندهید. یادگیری برنامه نویسی مستلزم گذاشتن وقت است. اگر هم بخواهید برای آن وقت بگذارید لازم است در ابتدای راه درآمدی داشته باشید تا از عهده مخارج زندگی خود بر بیایید.
تازه پس از کسب مهارت و تجربه می بایست بتوانید سفارش بگیرید و یا اگر ایده ای را در ذهن خود پرورش می دهید زمان زیادی را برای آن صرف کنید و ممکن است آن ایده جواب ندهد و وقت پر ارزش شما تلف شود. بسیاری از برنامه نویسان را دیده ام که پس از مدتی دست از تلاش برداشته ، نا امید شده و این حرفه را به کلی رها کرده اند و ترجیح دادند کارمند یک اداره شوند. ثابت قدم ماندن، پشتکار و خلاقیت داشتن رمز موفقیت یک برنامه نویس با تجربه است. به یک درخت گفته اند چرا اینقدر تنومند شده ای:
گفت : چون یکجا ثابت مانده ام.
اگر درختی را مدام از یکجا در بیاورید و در جای دیگر بکارید آن درخت هرگز تنومند نخواهد شد.
برای ساختن آرزوها و رویاهای خود باید تلاش کنید و باور داشته باشید.
آیا برای برنامه نویس شدن نیاز به هوش و استعداد بالایی دارم؟
به صراحت و بدون حاشیه می گویم: برای برنامه نویس شدن نیاز به هوش و استعداد بالایی ندارید.
بودند کسانی که در دوره های آموزشگاه ها شرکت کرده و پس از گرفتن مدرک ، پیش بنده آمده و اظهار می کردند ما اصلا نمی توانیم یاد بگیریم ، واژه های فنی در ذهن ما نمی رود.
به ایشان گفتم: شما می توانید، فقط بایست شیوه دیگری را برای آموختن امتحان کنید.
بنابراین برایشان یک دوره کلاس گذاشتم. یکی از شاگردان که کمی سنش بالاتر و به نوعی صفر کیلومتر بود بعد از گذشت سه جلسه می گفت :
دیگر نمی خواهم بمیرم ، حس می کنم می توانم یاد بگیرم و این چند جلسه امید تازه ای گرفتم و زندگی برایم شیرین شده است.
پس این که گمان کنید برای برنامه نویس شدن نیاز به یک مغز متفکر دارید باید بگویم در اشتباه اید. فقط می بایست شیوه صحیح آموزش را طی کنید.
قبلا که فرصت بیشتری داشتم دوره برنامه نویسی و طراحی سایت را بصورت تخصصی و آزاد برگزار می کردم. می گفتم این دوره را ضمانت می کنم. اما شرط دارد. اول این که در کلاس ها تا پایان دوره به طور مستمر حضور داشته باشید و غیبت نکنید . دوم این که تمام تمریناتی که می دهم جلسه بعد از شما می خواهم و نباید تنبلی کنید .
چنانچه پس ازدوره نتوانستید یاد بگیرید هزینه دوره را باز خواهم گرداند.
پس شما هم می توانید. فقط می بایست تلاش و تمرین کنید و امید داشته باشید و از افرادی راهنمایی بخواهید که با تجربه بوده و دوره آموزش شما را به نوعی تضمین می کنند، نه این که فقط به شما مدرک می دهند.
چقدر زمان لازم است تا یک برنامه نویس وب شوم؟
هیچ وقت برای برنامه نویس شدن زمان در نظر نگیرید. چون هیچ کس نمی تواند ادعا داشته باشد که در برنامه نویسی کامل شده است. همین که بتوانید اصول طراحی و استانداردهای وب را یاد بگیرید و یک برنامه کوچک بسازید شروع و مقدمه خوبی است.
کم کم طی سفارشاتی که می گیرید بر تجربه و دانش شما افزوده خواهد شد.
شما فقط کافیست گام اول را بردارید ، گام دوم خودش به سراغ شما خواهد آمد.
کسانی را دیده ام که کارمند یک کارخانه بوده اند، برنامه نویسی را یاد گرفته و یک برنامه ساده و کاربردی برای محلی که در آن کار می کردند نوشته و آن را توسعه داده و تجاری کرده اند و به سایر کارخانه ها فروخته و سود بسیار زیادی برده اند
.
برای برنامه نویس شدن از کجا باید شروع کنم؟
همین که عاشق برنامه نویسی هستید و علاقه خاصی به این حرفه دارید بایست بگویم شما کار خود را شروع کرده اید. و اولین گام را که جزو شروط اصلی این حرفه است ، برداشته اید. قدم دوم ، شما را به این صفحه هدایت کرده است. تا با تجربیات یک برنامه نویس آشنا شوید.
مطالعه و تحقیق کنید. عشق شما به این حرفه ، راه را به شما نشان خواهد داد. برنامه نویسی صبر و حوصله می خواهد، اگر این مورد را ندارید و یا زود عصبی می شوید پیشنهاد می کنم نزدیک این حرفه نگردید. باید استقامت را بیاموزید باید باور داشته باشید.
خیلی از افراد را دیدم که عشق و علاقه زیادی به طراح وب شدن داشتند اما پس از مدتی مطالعه و تحقیق ، سرگردان شدند و همه چیز را رها کردند ، به این دلیل که هر کسی به روش خودش تدریس کرده و باعث شده اکثر کاربران دچار چندگانگی شوند.
گویا برنامه نویسی می خواهد عاشقانش را بیازماید که اگر صبر ندارید وارد این حریم نشوید.
در مطالب بعدی حتما خواهم گفت که چه زبانی را انتخاب کنید و چگونه آنرا یاد بگیرید.
در پایان پیشنهاد میکنم تا بخش
چگونه برنامه نویس شدم
را مطالعه کرده و نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید.
امیدوارم به خواسته قلبی خودتان برسید.
مهندس حسن اکبری
کارشناس فناوری اطلاعات ، طراح و برنامه نویس وب